انواع نعوظ دائم و علائم آن
نعوظ دائم یا طولانی مدت آلت تناسلی، پریاپیسم نام دارد. راست و سفت شدن آلت برای چند ساعت طول می کشد و ناشی از تحریک جنسی نیست، نعوظ بی اختیار معمولا با درد همراه است. اگر چه این مشکل یک وضعیت معمول نیست، اما معمولا در گروههای خاصی نظیر افرادی که به کمخونی سلولهای داسی شکل مبتلا هستند، رخ میدهد.
پریاپیسم باید سریعا درمان شود و اگر به موقع درمان نشود به بافت آلت تناسلی آسیب می رساند و در نهایت منجر به ناتوانی در راست شدن و سفت شدن آلت تناسلی (اختلال نعوظ) شود. پریاپیسم در مردان ۳۰ تا ۴۰ ساله بیشتر شایع است. علائم نعوظ دائم بستگی به نوع آن دارد. نعوظ دائم دو نوع است: ایسکمیک و غیر ایسکمیک.
نعوظ دائم ایسکمیک
ایسکمیک که کم فشار نیز نامیده میشود، به این دلیل رخ میدهد که خون قادر به جریان یافتن و خروج از دستگاه تناسلی نمیباشد. ایسکمیک شایعترین نوع است. علائم و نشانههای آن عبارتند از:
- تداوم راست شدن دستگاه تناسلی بیش از چهار ساعت و بیارتباط با میل و تحریک جنسی
- کل دستگاه تناسلی سفت و محکم است، اما سر دستگاه نرم است.
- درد افزاینده در دستگاه تناسلی
سفت شدن طولانی مکرر و یا پیوسته، شکلی از ایسکمیک (کم فشاری خون) و یک بیماری نادر است. ایسکمیک در مردانی که به دلیل یک اختلال ارثی، دارای سلولهای قرمز خون غیر طبیعی (کم خونی داسی شکل) هستند، شایعتر است. سلولهای داسی شکل میتوانند رگهای خونی در آلت تناسلی را مسدود کنند. نعوظ دائم ایسکمیک شامل دفعات مکرر سفت شدن طولانی آلت است. در برخی از موارد، این بیماری با نعوظ بی اختیار و دردناک با مدت زمان کوتاه شروع میشود و به تدریج طولانیتر می شود.
نعوظ دائم غیر ایسکمیک
غیر ایسکمیک که به عنوان نعوظ دائم پر فشار نیز شناخته شده است، زمانی رخ میدهد که جریان خون در آلت تناسلی به طور مناسب تنظیم نمیشود. نعوظ دائم غیرایسکمیک معمولاً بدون درد است. علائم و نشانههای آن عبارتند از:
- تداوم سفت شدن آلت بیش از چهار ساعت و بدون ارتباط با میل و تحریک جنسی
- آلت تناسلی در حالت راست است، اما کاملاً سفت نیست.
مطلب پیشنهادی: | نعوظ طولانی مدت چه عوارضی دارد؟ |
---|
درمان نعوظ دائم با دارو و عمل جراحی
نعوظ دائم ایسکمیک
ایسکمیک (عدم خروج جریان خون از آلت تناسلی) یک وضعیت اورژانسی است که نیاز به درمان فوری دارد. این درمان معمولاً با تخلیه خون از دستگاه تناسلی و استفاده از داروهای خاص آغاز میشود.
برای رفع آن، خون اضافی دستگاه تناسلی با استفاده از یک سوزن کوچک و سرنگ (آسپیراسیون) تخلیه میشود. همچنین به عنوان بخشی از درمان، آلت تناسلی ممکن است با محلول سالین (آب نمک) شستشو داده شود. این درمان اغلب درد آلت را کاهش داده، خون کم اکسیژن را تخلیه نموده و مشکل راست بودن را برطرف میکند. این درمان ممکن است تا زمان برطرف شدن حل مشکل تکرار شود.
برای درمان نعوظ طولانی ممکن است داروهای سمپاتومیمتیک مانند فنیل آفرین به آلت تناسلی تزریق گردد. این دارو رگهای خونی که خون را به دستگاه تناسلی میرسانند، تنگ میکند. این عمل اجازه میدهد تا عروق خونی که خون را از آلت تناسلی بیرون میبرند، گشاد شده و جریان خون افزایش یابد. در صورت نیاز این درمان ممکن است چندین بار تکرار شود. پزشک شما را برای کنترل عوارض جانبی مانند سردرد، سرگیجه و فشار خون بالا تحت نظارت قرار خواهد داد، به خصوص اگر شما دارای فشار خون بالا یا بیماری قلبی هستید.
اگر درمانهای دیگر موفقیت آمیز نباشد، جراح ممکن است با عمل جراحی مسیر جریان خون را طوری تغییر دهد که خون بتواند از طریق دستگاه تناسلی به طور طبیعی جریان یابد. اگر مبتلا به بیماری کم خونی داسی شکل هستید، ممکن است درمانهای اضافی را برای درمان جنبههای مربوط به این بیماری دریافت کنید.
مطلب پیشنهادی: | نعوظ هنگام خواب، چه علتی دارد؟ |
---|
نعوظ دائم غیر ایسکمیک
راست شدن طولانی غیرایسکمیک اغلب بدون درمان برطرف میشود. از آنجا که خطر آسیب به دستگاه تناسلی وجود ندارد، پزشک ممکن است رویکرد مراقبت و انتظار را در پیش بگیرد. اِعمال بستههای یخ و فشار در منطقه بین پایه دستگاه تناسلی و مقعد ممکن است به رفع مشکل کمک کند.
در برخی موارد عمل جراحی ممکن است برای وارد کردن موادی مانند ژلهای قابل جذب که به طور موقت جریان خون به دستگاه تناسلی را مسدود میسازد، لازم باشد. این مواد در نهایت در بدن شما جذب خواهد شد. عمل جراحی همچنین ممکن است برای ترمیم آسیب دیدگی رگها و یا بافتهای دستگاه تناسلی لازم باشد.